středa 3. prosince 2008

Betonový ekzém

Jsme jako paraziti... paraziti co parazitují mezi sebou a způsobují Zemi ekzém tím že ji zalévají do betonu.
Zemský povrch je jako povrch naší kůže. Plný mikrobů a všemožných bakterií,.. Tu a tam si nějaká bakterie utrhne plod v podobě mikrosměsi prachu a potu jako mi na zemi trháme plody vzrostlé z zemského humusu. Jdu si takhle světem a utrhnu si krásné jablko ale na druhé straně je betonový ekzém kde nic neroste a čoudí se z komínů ba i kolem mě projede smrduté auto houbařů co jedou do lesa na houby „do přírody“. Není to směšné? Parazit taky vezme rodinku na piknik do slabin a v té krásné přírodč plné potu a kožních šupinek založí ekzém.
Praotec Čech, ten „parazit“ kdysi na hoře říp nevidomky založil také jeden ekzém. Podívejme se jak velké plochy zaléváme betonem při stavbách měst, silnic a dálnic a poslední dobou obrovskými sklady a obchodními centry.
Když se na podíváme na Zemi jako na plochu uvidíme hlavně modré a zelené. Ale co ty šedé mapy?
Vůbec si naší planety nevážíme jen ji vysáváme a nedáváme ji šanci se znovu nadechnout. Proč docházejí spodní vody? Protože vrtáme stále hlubší a hlubší studny a voda se už přes ekzém nemůže vsáknout zpět. Jednou ji zalijeme celou! A utopíme svět... Potom bude vody dost. Ale je to správné?
A jaké jsou další následky ekzému? Skleník... Nepamatujete se že dříve býval v zimě sníh? Dnes je jen v horách. To ostatní se nedá nazvat sněhem, možná tak ekzémovým šlemem.

Žádné komentáře: