neděle 23. listopadu 2008

Paralela vesmíru

Zamýšleli jste se někdy nad tím, zda-li jsme ve vesmíru sami? Jestli má vesmír konec, nebo to co vnímáme je jen matrix?
V následujících řádcích se vám pokusím vysvětlit své teorie...
Začal bych ne jak by jste čekali u hvězd ale s pohledem dolů, dolů pod mořskou hladinu. Do hlubin kde žijí zvláštní ryby, které vydrží obrovský tlak vody. Pro tyto ryby je přirozené odolávat tomuto tlaku a žít ve věčné tmě. Živí se tím co se nachází na dně oceánů a slabšími druhy.
Vyplaveme výš, blíž k vodní hladině kam už prosvítá sluneční svit. Ryby, které zde žijí určitě znáte a díváte se na stejné slunce jako ony.
A jsme u toho, ryby od nás dělí hladina. Nad hladinou na souši jsme my lidé a jiní živočichové. Dýcháme vzduch a vše je zde pro nás přirozené, i když nám to občas tak nemusí připadat u dýchání smogu atd. ale to už bych odbočoval od tématu.
Nad hladinou začíná jiná atmosféra ve které ryby dlouho nepřežijí, stejně tak jako my nazí, tak jak jsme přišli na svět, nevydržíme dlouho pod vodou.
Když bych uspořádal dva souboje, stejně silné ryby a stejně silného člověka, ryba by neměla šanci na souši a člověk by neměl šanci pod vodou která mu brání ve volném pohybu. Ale nechci zatím stavět člověka na úroveň ryby.
Člověk je o mnoho inteligentnější než ryba a vynalezl rybářský prut... Když do toho vložím rybolov vysvětlí mi to únosy marťany. Uvědomím si že jsme také jen marťané kteří loví ryby a vytahují je ven z jejich vody blíže ke slunci do vesmíru který je pro ně nekonečný. Vyndají jim háček, změří je, zváží je a vrací je zpět vyplašené stejně tak jako marťané vrací lidi do postelí. :)
Ryby neznají náš svět tak, jak ho vidíme my, stejně tak jako my neznáme vesmír, který je pro nás nekonečný. Ale přesto se mezi námi objevují jedinci kteří tvrdí že je uneslo UFO. Co když UFO je jen rybář? Potom jsme jen malý ryby...
Když už jsme ve vesmíru, který obklopuje náš "vesmír" skusme si uvědomit, že život nebo to co by se dalo nazvat životem nemusí žít vždy jen na kulaté kouli jakou je naše Země, protože moře je také zvláštních tvarů, když by bylo moře bez vody je to jen kráter, díra, nazvěte to jak chcete. Co když má ten černý vesmír taky své dno, ba má dokonce i podobné tvary jako dno mořské a samozřejmě mu nechybí ani hladina? Akorát že ten je pro nás tak velký jako pro ryby oceán, možná i větší a proto nám připadá nekonečný. Jenže jak někteří tvrdí, je život i nad námi. Co když ti nad námi nás sledují přes jakousi hladinu na jejích světě, světě za černým vesmírem. Na to není náš mozek dostatečně výkonný a když se snažíme uvědomit si co je dál tak v něm tato operace padá nebo je to nedoprogramovaný kus matrixu. :) Ve vesmíru za černým vesmírem, tam kde žijí "marťané", kteří se k nám potápí v kosmických lodích, nad sebou asi mají také něco jako nebe za kterým je další vesmír ze kterého je loví další rybáři a paralela pokračuje stále dále a dále a kdo ví zdali je jí někdy konec... Jsme jenom malé ryby ve vakuovém moři a někdo nás sleduje přes hladinu s nadšením nebo nás chce zahubit? Zeptám se jen... Jak se dostat z temných hlubin?

Žádné komentáře: